Светлана је рано отишла у пензију, али то је није спречило да и даље глуми у неким пројектима: 

- Сигурно је да постоји осећај да радим оно што хоћу, а не оно што морам. Рано сам се пензионисала јер сам рано и почела да радим, након друге године студија глуме. Осим тога, у последњој деценији рада прешла сам у слободне уметнике и већ сам имала осећај слободе, што је мени врло важно - изјавила је Светлана па открила како и да ли може живети као пензионерка: 

- Могу, што се материјалне стране тиче. Хвала богу што сам здрава, да куцнем у дрво. Могу и да радим, не само због пара већ што ме то испуњава. Али ја нисам статистички просек. Требало би да ме буде баш брига, али није. Погађа ме.

Фото: ТВ Новости

 

Потом је открила да се и даље присети догађаја из младости и колега са којима је играла на сцени: 

- Пролазе стално, и кад не глумим. Сетим се увек Петра Краља, па Предрага Ејдуса, с којим сам ишла у гимназију, Бранка Цвејића, с којим сам се знала још из позоришта Дадов... И те како их се сетим - истакла је она, преноси "Стил", а затим је открила ко јој је био омиљени партнер у глуми:

- Обожавала сам да гледам Зорана Радмиловића, с којим сам играла само два пута, и то на телевизији. У једној драми он је био Тургењев, а ја глумица Савина, заљубљена у њега. Међутим, Петар Краљ ми је био омиљени партнер и он је био најбољи Хамлет ког сам икада гледала... Тек кад почнем да причам о њима, схватим колико је воде од тада протекло.

Фото: Архива Новости

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".