Svetlana je rano otišla u penziju, ali to je nije sprečilo da i dalje glumi u nekim projektima: 

- Sigurno je da postoji osećaj da radim ono što hoću, a ne ono što moram. Rano sam se penzionisala jer sam rano i počela da radim, nakon druge godine studija glume. Osim toga, u poslednjoj deceniji rada prešla sam u slobodne umetnike i već sam imala osećaj slobode, što je meni vrlo važno - izjavila je Svetlana pa otkrila kako i da li može živeti kao penzionerka: 

- Mogu, što se materijalne strane tiče. Hvala bogu što sam zdrava, da kucnem u drvo. Mogu i da radim, ne samo zbog para već što me to ispunjava. Ali ja nisam statistički prosek. Trebalo bi da me bude baš briga, ali nije. Pogađa me.

Foto: TV Novosti

 

Potom je otkrila da se i dalje priseti događaja iz mladosti i kolega sa kojima je igrala na sceni: 

- Prolaze stalno, i kad ne glumim. Setim se uvek Petra Kralja, pa Predraga Ejdusa, s kojim sam išla u gimnaziju, Branka Cvejića, s kojim sam se znala još iz pozorišta Dadov... I te kako ih se setim - istakla je ona, prenosi "Stil", a zatim je otkrila ko joj je bio omiljeni partner u glumi:

- Obožavala sam da gledam Zorana Radmilovića, s kojim sam igrala samo dva puta, i to na televiziji. U jednoj drami on je bio Turgenjev, a ja glumica Savina, zaljubljena u njega. Međutim, Petar Kralj mi je bio omiljeni partner i on je bio najbolji Hamlet kog sam ikada gledala... Tek kad počnem da pričam o njima, shvatim koliko je vode od tada proteklo.

Foto: Arhiva Novosti

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".