Мушкарац (44) из Бруса код Крушевца ухапшен је због сумње да је продао ћерку (13) познанику (47) из околине Бојника. 

Оба мушкарца одговараће за кривично дело трговина људима. Девојчица је пронађена у кући познаника и преузели су је радници Центра за социјални рад. Иначе, оба мушкарца су од раније познати полицији, отац девојчице због насиља, а против купца је раније поднета кривична пријава због фалсификовања резултата гласања.

Према незваничним сазнањима из истраге, овде је реч о уговореном браку.

- Отац девојчице је проблематичан, алкохоличар је и склон тучама. Он је своју ћерку пре извесног времена приморао да се уда за његовог знатно старијег познаника. Обавестио га је да његова ћерка кошта 3.000 је евра, а овај му је предао новац и одвео несрећно дете својој кући у село код Бојника - рекао је саговорник.

Полиција из Бруса је убрзо сазнала да је отац продао ћерку, па се брзо открило ко је купац.

Фото: Профимедиа

 

- Отац је одмах ухапшен, а једна патрола полиције је упућена код купца. Код њега у кући је затечена продата девојчица, која је предата Центру за социјални рад, а о свему је обавештен и Центар за заштиту жртава трговине људима - напомиње извор.

Купац је према речима саговорника био бахат и понашао се као да ништа лоше није урадио.

- Тврдио је да је поштено платио младу и да је сасвим нормално да се девојчице младе удају. Слично се понашао и отац кад су га приводили полицајци. И он је био бахат, говорио је да може да ради шта год хоће са својом ћерком. Код њега је пронађено око 1.000 евра од продаје девојчице и тај новац је одузет - рекао је извор.

Фото: Профимедиа

 

По налогу тужиоца, полиција је против њих поднела кривичну пријаву за трговину људима, за шта им прети од пет до 12 година затвора.

- Отац девојчице у полицијском досијеу има пријаву за ометање службеног лица у обављању дужности, као и за напад опасним оружјем и за угрожавање сигурности. Купац девојчице, хапшен је због фалсификовања изборних резултата и нема других кривичних дела у досијеу - рекао је извор.

Девојчица ће у наредним данима да прође детаљан лекарски преглед како би се утврдило да ли је била физички злостављана. С њом ће разговарати стручњаци Центра за социјални рад и психолози.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".