Према писању медија, Немања Бојовић Хемија је вођа навијачке групе "Забрањени" и наводно важи за наследника "земунског клана".

Криминални педигре

Његов отац Горан Бојовић Амонијак ликвидиран је 1992. године, важио је за жестоког момка из Земуна и истакнутог члана српског подземља.

У њега су '92. из аутомобила нападачи испалили кишу метака док је био у свом мерцедесу. Месец дана касније убијена су два његова најбоља друга рафалима испаљеним из црног голфа.

Претходни сукоби са законом

Фото: Фејсбук

 

Бојовић је био осуђен на шест година затвора због трговине дрогом, покушаја убистава, рекетирања, разбојништава. Томе је претходила акција хапшења припадника "новог земунског клана", којим је руководио Бојовић у октобру 2008.

По изласку из затвора опет је ухапшен, и то у једном београдском кафићу због кокаина, преноси "Курир". 

Није први напад на Хемију

Фото: И. Маринковић

 

На Бојовића је пуцано у ноћи између 17. и 18. јануара ове године.

Бојовић је у тренутку напада био са пријатељем. Полиција је активно трагала за пуцачима на Бојовића (39) и његовог пријатеља Н. К. (24) који су упуцани око 22 у Земуну.

Нападачи су тада Бојовића и Кнежевића сачекали испред куће његове мајке у Земуну. Након питања "Где сте?" нападачи су у њих испалили неколико хитаца.

Фото: Фејсбук

 

Бојовић је рањен у бутину, а Кнежевић у потколеницу. Тада су хитно превезени у Ургентни центар где су дали исказ полицији тврдећи да не знају ко их је ранио, нити им је познат мотив.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".