Лукина нумера изабрана је са максималним бројем гласова жирија и публике.

Лука Ивановић, који наступа под уметничким именом Luke Black српски је канаутор, који је у јавности присутан од 2014. године. Он је први соло извођач из Србије са ексклузивним уговором за Universal Music Group и до сада је објавио 4 ЕП издања.

Рођен је у Чачку 1992. године, а ауторском музиком се бави од 2005. Са 12 година је почео да пише текстове, а са 16 година да компонује музику и пише аранжмене. У том периоду је снимио шест албума које су имали прилике да чују само његови најближи пријатељи. Две године касније сели се у Београд, због студија енглеског језика и књижевности.

Фото: АТА имагес

 

Први пут се представио јавности у мају 2014, у оквиру Грувленд фестивала, када је и премијерно извео сингл D-Generation. Тада су га приметили представници Universal Music-а и позвали у своју канцеларију у Београду, како би започели сарадњу.

Осим ауторском музиком, бави се и аудио продукцијом и режијом сопствених наступа и музичких спотова. Тражећи свој уметнички израз експериментише и испробава нове и неочекиване форме и стилове.

Његов деби сингл D-Generation, објављен је под музичком кућом Universal Music Group у фебруару 2015.

Песма Holding On To Love настала је крајем 2014. године и објављена је у издању Universal Music Group-а.

Luke Black сумирао је 10 година прављења музике својим првим ЕП издањем — Thorns 18. септембра 2015. године

Крајем марта 2017. године, Лука је одржао наступ у чувеном Берлинсом клубу Berghain на ревији дизајнерке Иване Пиље, у којем је премијерно извео сингл Walpurgis Night. Сингл је званично објавио у априлу 2017. и настао је у сарадњи са шведским продуцентом Оскаром Гофелстремом. Затим je у октобру исте године премијерно извeo сингл Olive Tree на наступу у Љубљани, а потом и на Београдској недељи моде. У новембру исте године и објављује Olive TreeОливе Трее, који је футуристичка обрада истоимене кинеске песме. Ово је уједно била и прва његова песма (делимично) на српском језику. Песма је потом преведена на мандарински језик и у том извођењу је изводи Чји Ју. У јулу 2018. објављује Неославик ЕП на ком се налазе синглови Demons, Walpurgis Night и Olive Tree са два ремикса.

У јануару 2023. објављује ЕП Ф23.8, који садржи четири сингла које је објављивао током 2021. и 2022: A House On The Hill, Amsterdam, Heartless и 238.

БОНУС ВИДЕО: