Lukina numera izabrana je sa maksimalnim brojem glasova žirija i publike.

Luka Ivanović, koji nastupa pod umetničkim imenom Luke Black srpski je kanautor, koji je u javnosti prisutan od 2014. godine. On je prvi solo izvođač iz Srbije sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group i do sada je objavio 4 EP izdanja.

Rođen je u Čačku 1992. godine, a autorskom muzikom se bavi od 2005. Sa 12 godina je počeo da piše tekstove, a sa 16 godina da komponuje muziku i piše aranžmene. U tom periodu je snimio šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji. Dve godine kasnije seli se u Beograd, zbog studija engleskog jezika i književnosti.

Foto: ATA images

 

Prvi put se predstavio javnosti u maju 2014, u okviru Gruvlend festivala, kada je i premijerno izveo singl D-Generation. Tada su ga primetili predstavnici Universal Music-a i pozvali u svoju kancelariju u Beogradu, kako bi započeli saradnju.

Osim autorskom muzikom, bavi se i audio produkcijom i režijom sopstvenih nastupa i muzičkih spotova. Tražeći svoj umetnički izraz eksperimentiše i isprobava nove i neočekivane forme i stilove.

NJegov debi singl D-Generation, objavljen je pod muzičkom kućom Universal Music Group u februaru 2015.

Pesma Holding On To Love nastala je krajem 2014. godine i objavljena je u izdanju Universal Music Group-a.

Luke Black sumirao je 10 godina pravljenja muzike svojim prvim EP izdanjem — Thorns 18. septembra 2015. godine

Krajem marta 2017. godine, Luka je održao nastup u čuvenom Berlinsom klubu Berghain na reviji dizajnerke Ivane Pilje, u kojem je premijerno izveo singl Walpurgis Night. Singl je zvanično objavio u aprilu 2017. i nastao je u saradnji sa švedskim producentom Oskarom Gofelstremom. Zatim je u oktobru iste godine premijerno izveo singl Olive Tree na nastupu u LJubljani, a potom i na Beogradskoj nedelji mode. U novembru iste godine i objavljuje Olive TreeOlive Tree, koji je futuristička obrada istoimene kineske pesme. Ovo je ujedno bila i prva njegova pesma (delimično) na srpskom jeziku. Pesma je potom prevedena na mandarinski jezik i u tom izvođenju je izvodi Čji Ju. U julu 2018. objavljuje Neoslavik EP na kom se nalaze singlovi Demons, Walpurgis Night i Olive Tree sa dva remiksa.

U januaru 2023. objavljuje EP F23.8, koji sadrži četiri singla koje je objavljivao tokom 2021. i 2022: A House On The Hill, Amsterdam, Heartless i 238.

BONUS VIDEO: