Према првим информацијама, ватрену стихију је изазвао жар који је испао из пећи, након чега је запалио ћебе, па кревет на ком су били малишани.

У тренутку трагедије у кући су била још два старија детета, која је отац малишана Данило И. успео да спаси, избацивши их кроз прозор из запаљеног, трошног објекта. Још четворо деце из ове породице је у тренутку трагедије било у школи, док је њихова мајка Памела К. била у продавници.

Комшије кажу да су око осам сати ујутру осетили мирис паљевине, а затим су чули вриску деце.

- Дотрчао сам до Данилове куће, он је био у дворишту кад је видео да куља дим кроз прозор, па је брзо утрчао у кућу, зграбио двоје деце и избацио их напоље кроз прозор. Онда је утрчао у собу у којој је било још двоје деце, али било је касно. Пламен је већ био захватио целу собу, убрзо се и плафон обрушио - испричао је комшија.

Фото: Ј.Ј.

 

Комшиница из друге куће напомиње да су ватрогасци брзо стигли и одмах почели да гасе пожар.

- Данило је плакао, говорио је да му нема деце. У том тренутку је у двориште утрчала и Памела, његова жена. Када га је видела, почела је и она да вришти и запомаже. Кад је пожар угашен, у кућу су први ушли ватрогасци. Један од њих се убрзо вратио, пришао Данилу и Памели и саопштио им да су им два детета настрадала - казала је комшиница, и додала:

Фото: Ј.Ј.

 

- Не знам како ће преболети ту трагедију, Данило и Памела су сиромашни, али су се трудили да деци пруже колико могу...

Док је трајао увиђај, родитељи погинуле деце ћутке су седели прекопута куће и гледали у огарављени прозор собе у којој су им настрадали син и ћерка. Данило је у једном тренутку, једва задржавајући сузе, рекао: "Јуче сам продао два коња да деци купим да једу. Сада, уместо да ми буду сита, ја ћу да им спремам сахрану."

Фото: Ј.Ј.

 

Иначе, Центар за социјални рад потврдио је да је ова десеточлана породица већ 13 година корисник социјалне помоћи и да су кућу у којој се десила трагедија добили на коришћење као материјално угрожени. Напоменули су и да раније у овој породици није било пријава за насиље или занемаривање.

Пазар и даље оплакује четворо малишана

Нови Пазар и даље оплакује четворо деце, узраста од шест месеци до пет година, који су у недељу настрадали у пожару у том граду. Отац страдале деце, Египћанин Абдулрахим Атија, и даље је у тешком стању, а његова браћа су јуче дошла у Србију како би били уз њега.

Они су апеловали на све људе добре воље да Абдулрахиму донирају кожу и крв. Мајка малишана, Амра Коч, која је задобила само лакше повреде у пожару, прекјуче је пребачена у психијатријску клинику "Лаза Лазаревић" у Београду, пошто је у тешком психичком стању.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".