Јелена Димић, победница последње епизоде квиза "Потера", инсистирала је да водитељ Јован Мемедовић користи родно сензитивни језик и да њено занимање назове у женском роду. Снимак разговора је поделио и Арсеније Арсић, покушавши да је понизи.

- Ем непријатно, ем неправилно, јер може бити само стоматологица или стоматологиња. Када већ користимо полно равноправан језик, рецимо и да је штета што је ова феминистица прошла даље и освојила било шта - написао је он на Твитеру

Убрзо је уследио и одговор победнице квиза, која је добила огромну подршку јавности.

Фото: Твитер принтскрин

 

- Ја бих пре рекла, Арсеније Арсићу, да је велика штета што си завидан, озлојеђен и безобразан и да си већ показао у 'Слагалици' колико не умеш прихватиш пораз и да је неко бољи од тебе. Ја сам показала да сам заслужила своју победу, а ако вам је непријатно – мењајте канал - написала је она.

Арсеније је због бројних критика на Твитеру обрисао спорну објаву, а осим увреда и шаљивих коментара на његов рачун, стигло је и објашњење како се граде именице у женском роду.

- Нетачно, Арсеније, ево у наставку укратко како формирамо именице женског рода у нашем језику. Ту сам за сва додатна питања и недоумице. И ко зна где и ко зна кад - написала је једна корисница.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".