Вршњачко насиље се десило у другој половини фебруара, а према речима директорке школе Мирјане Максимовић покренути су сви потребни протоколи и васпитно-дисциплински поступци су у току.

Незванично сазнајемо да су два ученика осмог разреда у свлачионици школе између часова, на петоминутном одмору, терали свог школског друга да скине панталоне и љубили по грудима, док се он опирао. Да ситуација буде још гора, ту су била још два дечака, а испред свлачионице више њих, и нико није реаговао.

- Одмах по сазнању о случају насиља које се догодило, школа је предузела све потребне радње у складу са прописаним законским актима: прикупљање информација, обавештавање родитеља, састанак Тима за заститу деце/ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, којем су, по позиву школе, присуствовала и два представника Полицијске управе Ужице и обавештена је Школска управа Ужице. Покренути су васпитно-дисциплински поступци и они су у току. Израђени су оперативни планови заштите за све учеснике и они се спроводе – навела је директорка Максимовић.

Она каже да је школа у “досадашњим деловањима поступила и у наредном периоду ће поступати у складу са прописаним законским актима и Правилником о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање”.

- С обзиром на то да појединци говоре о заташкавању, "гурању под тепих", нереаговању и необавештавању од стране школе, напомињем да је школа одмах одреаговала, предузела законом прописане радње, обавестила све оне које је требало да обавести и да чини све у интересу деце – додала је директорка Максимовић.

БОНУС ВИДЕО: