Такво спајање никако није безазлено. Данас је бежични интернет присутан свуда, у готово свим угоститељским објектима, чак и у кафићима и ресторанима у којима често боравите. Док читате новине телефоном и испијате прву јутарњу кафу у бару - хакер вас можда "посматра".

Хотели могу бити "опасни", иако се пријава на Интернет чини сигурном и безбедном. Многе компаније које се баве овом темом, као што су Касперскy или СенсеПост, већ годинама истичу да јавни Wи-Фи представља "велики сигурносни ризик".

Ако мислите да је отмени хотел сигурнији од локалног мотела - варате се. Хакери неретко праве лажне бежичне мреже, које имају слично име као хотелски wи-фи, а углавном пикирају мјеста која су посећена и популарна. Онда чекају да "жртва упадне у замку", тј. да се улогује.

Након што се особа повеже на тај интернет, хакери лако инсталирају софтвере креиране да направе штету и вирусе, који ће им у скорије време дати приступ свим подацима "жртве".

Ако се повезујете у тржном центру прво гледајте име мреже. На инфопулту, који се налази у сваком оваквом објекту, сазнајте тачно име - како се не бисте повезали на нечији паметни телефон или хакерски лаптоп. Када извршавате неке трансакције, препорука је да то радите код куће или преко мобилног интернета, а исто важи за уношење важних шифри или приступање значајним профилима на мрежи.

Мимо свега овога, треба да обратите пажњу и на градски Wи-Фи, који се налази на одређеним местима. Ту свакако интернет није брз и веза је слаба па вам реално ништа не доноси јер је могуће да такав рутер преузме хакер.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: