- У марту смо сведоци високих температура, за викенд смо имали захлађење са падавинама, а почетком ове недеље ћемо имати топлије време, а од среде ћемо опет имати падавина. Веома је карактеристично за март да буде променљиво време. Међутим, овог марта време је време топлије од просека - каже Николић.

Указао је на то да је март бити топлији за неких плус 2 степена.

- Тако ће минимална мартовска температура бити од плус 6 или 8. Због ових честих промена, неће бити пуно падавина, очекује се од 45 до 75 милиметара у нижим пределима, и до 90 у вишим - наводи.

Осврнуо се на то да се већ формира и дугорочна временска прогноза за лето.

- На основу тренутних анализа ми имамо и прогнозу за наступајуће лето 2023. године. Према тој прогнози лето би требало да буде топлије од просека. Тако ће лето бити просечно топлије за један степен. У јуну, јулу и августу очекујемо од 30 до 55 тропских дана, то су дани када ће бити топлије од 30 степени. Падавине ће бити просечне, и оне ће се кретати од 150 милиметара до 260 у нижим односнот од 210 до 280 милиметара у вишим - истиче он.

Благе зиме

- Прошле године смо имали топло лето и топлу зиму ево сада, али то не утиче једно на друго. Топло лето не значи топлу зиму. Тачно је да су зиме последњих година биле благе и биће их још, али то не значи да неће бити снега. Ми опет можемо очекивати и веће количине снега - напомиње.

БОНУС ВИДЕО: