То су директорка Основне школе „Стари град“ Станимирка Смиљанић Раонић, њена заменица Ана Гудурић, комерцијалиста Ивана Миладиновић и Марина Старчевић, запослена у Основној школи „Нада Матић“ као пратилац детета.

Марина и Ивана, нашле су се на кафи у ресторану, поред реке. За суседним столом седеле су Станимирка и Ана. У том тренутку група деце пролазила је обалом набујале,брзе, ледене реке.

- „Девојчица се дави“, „не зна да плива“… Запомагање је било панично, кренуле смо ка обали – рекла је Марина описујући застрашујући догађај.

Фото: Вести

 

На обали су затекли дечака који је већ улазио у воду покушавајући да извуче другарицу коју је вода носила, док је покушавала да се ухвати за камење над површином воде.

- Виделе смо девојке које журе ка обали и кренуле смо за њима – објаснила је Станимирка Смиљанић.

Ивана је загазила у воду, успела је да ухвати девојчицу за руку. Жене су затим формирале ланац, после неколико минута, успеле су да дете, ученицу првог разреда основне школе, извуку на сигурно.

Четири даме, касније су сазнале да се девојчица , шетајући са друговима из школе и додирујући воду, у једном тренутку оклизнула - и нашла у леденој бујици.

На срећу, реакција четири Ужичанке била је брза и одлучна, а застрашујући догађај, завршио се на најбољи могући начин.

БОНУС ВИДЕО: 

ДОНОСИ БИЗНИС И ОБУЗДАВА РЕКУ: Трстеничани имају велика очекивања од Моравског коридора

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".