Очекује се да ће по захтеву Србије она бити ускоро испоручена нашој земљи.

Како преносе медији, она се сумњичи да је у Краљеву укрла "голф 4" којим су се Лука В. (35) и Стефан З. (28) довезли до помпе, а након убиства побегли. Према нашим информацијама, и она је била та која је контактирала Радошевића како би били сигурни да ће доћи да проба возило које су наводно продавали.

- Готово исту улогу имала је и малолетница која је ухапшена у суботу. Сумња се да је мобилним телефоном звала Ескобара. Полиција је пресрела чак 13 порука које су са њим разменили. Иначе, у убиству Радошевића учествовало је пет особа. У понедељак је потерница расписана за још једним држављанином Босне и Херцеговине. Ради се о групи која је по свему судећи дуго припремала логистику за ликвидацију. Међутим, оно што за сада није познато јесте ко је наручио убиство Радошевића- каже саговорник.

У суботу је полиција ухапсила малолетницу због сумње да је помагала у убиству. Након саслушања Виши суд у Београду одредио јој притвор до 30 дана. Њој се на терет стављају два кривична дела- помагање у тешком убиству и незаконито поседовање оружја.

У понедељак у Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушани су Лука и Стефан који су се бранили ћутањем.

Истрага

Подсећања ради, Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је у понедељак истрагу против четири особе осумњичене за учешће у убиству Радошевића у кафићу на бензинској пумпи у насељу Рушањ 9. марта ове године.

Због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним делом Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја истрага је покренута против Стефана З. из Лебана и Луке В. из Краљева.

Наредбом о спровођењу истраге Стефану З. и Луки В. на терет се ставља да су 9. марта 2023. године око 11:05 сати на подмукао начин лишили живота Р.Р, који је услед задобијених повреда преминуо у 11:32 часова и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу. Носећи хируршке маске преко лица, обојица су, како се сумња, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић. Р.Р. је побегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико пројектила у леђа, услед чега је оштећени пао на под.

Стефан З. му је потом пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу.

Ескобар

Убијени Ранко Радошевић Ескобар, који је убијен на пумпи у Рушњу, како Телеграф сазнаје, наводно је био члан бежанијског клана Горана Мијатовића који је ликвидиран у Београду и вођа никшићког клана који је сарађивао са шкаљарским кланом на чијем је челу био Јован Вукотић.

Бавио се шверцом кокаина и сканка.

Довођен је у везу са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем када је код њих пронађен аутомобил који се води на његово име, пишу медији.

БОНУС ВИДЕО: