Оптужени Миљковић наводи да ће наставити да поставља питања везана за тврдње Хрватина да оптужени стоје иза убиства Нишлије Милана Љепоје, за кога се тврдило да је био припадник групе „Пинк пантер“. Према оптужници он је убијен 9. децембра 2020. године у кући у Ритопеку. Љепоја је наводно убијен јер су припадници групе веровали да он стоји иза покушаја убиства Радоја Звицера у Украјини.

Миљковић - Одакле ти сазнања о Манцеу или Звонцеу?

Хрватин - Из куће у Ритопкеу, сазнао сам да се ради о Љепоји, спомињали се Манце и Звонце, као његови надимци. Колико се сећам Звонце му је био надимак на скају.

Миљковић - Ко је учествовао у разговору кад си сазнао о Манцеу?

Хрватин - У кући од тебе, у кући, из твог разговора са Вељком.

Фото: Новости

 

Окривљени сарадник је навео да је план био да се Љепоја „навуче“да дође да погледа један блиндирани ауто, како би га отели. Навео је да није знао колико је Љепоја тада имао пара код себе, наводећи да је он дошао нешто касније у кућу. Казао је да су све паре нађене код људи које су отимали и убијали, остављане Драганићу. Раније је Срђан Лалић казао да је код Љепоје нађено пет, шест хиљада динара.

Миљковић - Да ли смо имали унапред договорен план за то дело?

Хрватин - Јесмо. Вељко ми је рекао имамо посао, опет све исто као за Радојевића. Ја нисам учествовао у разрађивању плана. Кад сам видео Љепоју имао је дукс сиви пребачен преко ногу. Биле су му скинуте панталоне.

Миљковић - Што би му ставили дукс преко ногу?

Фото: Пинк ТВ/ТВ Прва/принтскрин

 

Хрватин - Ваљда да се не прехлади. Откуд ја знам.

Миљковић -Да се не прехлади,а хоћемо да га убијемо, није ми јасно.

Хрватин -Теби многе ствари нису јасне.

Миљковић - Једини овде фолирант си ти.

Миљковић - Како закључујеш да Вељко и ја наводно имамо Љепојин апарат?

Хрватин - Држали сте га, показивао си ми слике из њега. Рекао си из његовог апарата да му покажем неке слике једног човека да ли га познаје, после сам чуо да је то ваљда био Звицеров кум. Не знам шта се десило са тим апаратом.

Миљковић - Ко је убио Љепоју?

Фото: МУП

 

Хрватин - Убили смо га Беливук и ја, а помагали су нам Лалић и Јанковић. Узели смо жицу да га давимо.

Судија – Рекли сте раније кабл

Хрватин - Јесте, кабл

Миљковић - Свеједно, немамо ни жицу ни кабл.

Беливук пререзао врат Љепоји

Миљковић - Зашто сте се мучили да га радите јесте могли неки лакши начин?

Фото: АТА имагес

 

Хрватин - Вељко је рекао хоћемо секиром или кесом, ја сам рекао кесом. Ово са кесом није успевало, а Лалић је онда сугерисао да га задавимо каблом, па смо узели кабл. Сви су ишли да проспу остатке у Дунав, који су били у кући, осим мене и Вељка.

Миљковић - Кабл, секира, фосна, најлон, ставри Љепојине шта се са њима десило?

Хрватин -Чим смо припремили тело за млевење Беливук и ја смо отишли и не знам шта је са њима било, али сигурно су уништени, исто као и за Здравка Радојевића.

Миљковић - Који је твој мотив да наводно убијеш Љепоју?

Хрватин - Припадност групи. Кад сте ухапшени Радоје Живковић, рођак Звицеров ме питао да ли сам исплаћен за Љепоју, ја сам рекао да нисам. Никада није било говора пре Љепоје да ће бити неких пара, то ми није речено, као што ми је било речено да ће бити пара за Величковића.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".