На комеморацији је поред бројних колега говорио и Војин Ћетковић и покојини Танасије Узуновић. Њих двојица су у серији оживели ликове пуковника Миломира Вранића и Рајка Малешевића, сестрића и ујака о чијем се односу прича и данас.

Први сусрет

Војин Ћетковић се на комеморацији славног глумца присетио своје прве улоге у позоришту, где му је партнер био управо Танасије.

- Мој први партнер био је Танасије Узуновић, одиграо сам у Југословенском драмском представу Виде Огњеовић. Онај ко је плашио храбре партизане и кога сам сањао у немачкој униформи. Један од оних витезове те генерације због којих сам и желео да се бавим глумом.

Фото: В. Данилов

 

 

Тада је имао година колико и ја сада. Први пут сам га гледао у представи Дејана Мијача "Ружење народа", био је фасцинантан. Још увек ми пролазе кроз главу његове сцене и невероватна снага и виртуозност, експресија толико велика да заборавите да гледате глумце у позорипту. Касније смо играли и у Шекспировој трагедиији, а највише времена смо проводили радећи серију "Мој рођак са села" - започео је глумац.

"Мој рођак са села"

Њих двојица су заједно снимали серију "Мој рођак са села", а Војин је открио непознате детаље у вези лика Рајка, којег је тумачио Узуновић.

- Сећам се пробе на којој не инсистирао да носи народну ношњу и белу уштиркану кошуљу и да по његовом нацрту направе бакинбарде, којима није био задовољан наредне две године - прича Војин.

О односу који су имали њихови ликови причала је цела Србија, а Ћетковић је открио како је Узуновић реаговао када му је рекао да ће му играти сестрића кога мора много да воли.

Фото: В. Данилов

 

 

- Пришао сам му и рекао: "Ти знаш да ујак није као остала родбина. Знаш да се ујак највише воли. Ти мени овде играш баш ујака и то врло посебног. Ујака који ме је подигао и који је спреман да да живот за свог сестрића. А не знам како ћеш то да донесеш јер мене је тешко волети". Он ме је загрлио и помазио по коси. Од тада па до данас, био је мој ујак - открио је Ћетковић, па се присетио и једне анегдоте са снимања.

- Крећемо ми после снимања, из Крагујевца за Београд и нема Танасија. Питам где је, а они ми кажу да пере косу. Па јутрос смо га чекали да пере косу и ја сам му рекао да не сме то да ради. Од толике ондулације ће му изветрети глума.

Сећање на преминулог колегу завршио је емотивним речима, након којих је у сали завладао мук.

- Био је компликовано диван и био глумац, мушкарац. Био је пријатељ и јатак. Звао сам га Тасос са Родоса. Био је мој пријатељ и ја сам био његов. Недостајеш ми Тасо и тек ћеш ми недостајати - завршио је Ћетковић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".