Овога пута је Швеђанин балканског порекла поново померио границу. На крају је Милан поражен од Удинезеа резултатом 3:1.

Златан Ибрахимовић је човек који никада не одустаје. И када погреши, он ту грешку врло брзо исправи. Иако га многи не воле због његовог самопоуздања, које је за неке ипак ароганција, нападач Милана је свакако фудбалер којег морате да поштујете.

Против Удинезеа је оборио још један рекорд, а овога пута је реч о његовим годинама. Познато је да Златан Ибрахимовић има 41 годину, а после поготка са беле тачке против поменутог тима постао је најстарији фудбалер у историји Серије А који је икада постигао гол на једном мечу.

Фото: Танјуг/АП

 

Тако је престигао Костакурту који је постигао гол док је имао 41 годину и 25 дана. Златан је у недељу 18. марта, када је постигао погодак са "креча" имао 41 годину и 166 дана.

 

 

Занимљиво, први гол у Серији А нестварни нападач је постигао 12. септембра сад већ давне 2004. године у дресу Јувентуса. Дакле скоро 20 година раније.

Међутим, то није све. Златан Ибрахимовић је постао и најстарији капитен у историји Милана, па зато је и ово вече посебно када је овај момак у питању.

 

 

Интересантно је да сви причају о поновљеном пеналу. Ибрахимовић је први пут шутирао и промашио, тачније голман Силвестри је прочитао намеру далеко старијег противника, али су судија и ВАР одлучили да се извођење пенала понови јер је један од играча Удинезеа раније утрчао у казнени простор. То је изнервирало и тренера домаћина Сотила који је због приговора добио црвени картон.

До краја полувремена је Бето успео да врати предност Удинезео коју је у деветом минуту донео Перејра, и то на асистенцију нашег новопеченог репрезентативца Лазара Самарџића. На крају је ипак победу однео Удинезе и то преко Ехизибуа који је у 70. минуту матирао Мањана за коначних 3:1.

 

 

БОНУС ВИДЕО: 

КОШМАРАН СТАРТ ПАРТИЗАНА: Радник трећу велику шансу претворио у погодак

(Спортал)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".