Трагедија се догодила у суботу касно увече, око 23 сата, а према незваничним информацијама мушкарац и девојка су се мало пре тога упознали у кафићу.

Према речима извора, возећи моторне санке, Драган В. је најпре ударио у дрво у близини Караман Гребена, а потом се возило преврнуло у ували.

Котрљали се

- Драган који је био за управљачем и Ирена која је била сувозач, испали су са санки и котрљали се низ стрмину неких педесетак метара. Сам тренутак несреће нико није видео, а двојица спасиоца Горске службе спасавања (ГСС) туда су случајно прошла. Иако су били ван радног времена, одмах су прискочили у помоћ, позвали су и своје колеге који су били у смени. Појачање је брзо дошло, одмах су почели реанимацију двоје људи, који су давали знаке живота - каже извор и додаје да су мушкарац и жена уз помоћ запослених у Скијалишту Србије превезени у траума центар, али нажалост, обоје су преминули.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

Увиђај на месту несреће обавили су полицајци из ПУ Краљево, а наложена је и обдукција.

- Несрећа се догодила ван обележене стазе за моторне санке и у време када је скијалиште затворено. Претпотавља се да је несрећи допринела брза вожња. Момак је нађен 20 метара даље од санки, док је девојка била испод њих, што значи да су је током превртања практично прегазиле - наводи извор. Како се сазнаје, овој трагедији претходило је лепо дружење у једном кафићу на Караман Гребену.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

- Ирена је са још једном девојком била у кафићу, а ту је био и Драган са својим друштвом. Они се нису познавали и забављали су се свако за себе. Сви су уживали у дружењу и лепој атмосфери до затварања кафића. Тада су девојке питале да ли неко може да их одвезе до подножја планине, односно до смештаја. Драган и још један момак су се понудили, јер су имали санке. Ирена је села са Драганом на моторне санке и десило се шта се десило - објашњава извор.

Фото: Друштвене мреже

 

Строго забрањено

Из Скијалишта Србије су потврдили да су обавештени о несрећном случају.

- Несрећа на моторним санкама се десила сат и 15 минута након завршетка рада скијалишта, на ски-стази где је строго забрањено коришћење и вожење моторних санки, осим у службене сврхе (санке редарске службе Скијалишта Србије, ГСС и МУП) - навели су из Скијалишта Србије.

Фото: Друштвене мреже

 

Познавао планину, био је искусан возач

Погинули Драган В. био је искусни возач моторних санки и поседовао је и радњу за сервисирање ових возила на Копаонику.

- Возио је и моторе, квадове... Волео је те екстремне спортове. И лети и зими је уживао у вожњама на планини, а Копаоник је познавао као свој џеп, тако да нам је просто невероватно што је погинуо баш на тај начин. Драган је био изузетно довар човек, са готово сваке године је са својим друговима бајкерима организовао хуманитарне трке и турнире - причају пријатељи настрадалог.

БОНУС ВИДЕО: 

У ТОКУ ПОТРАГА ЗА НЕСТАЛИМ МЛАДИЋИМА: Полиција увелико претражује Дунав

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".