Метеоролог наводи да постоји могућност слабих падавина и раних јутарњих мразева, а озбиљнијих захлађења и падавина током марта неће бити.

- Слаба и топла зима, мало снега, а гледајући мартовске температуре, далеко смо изнад просечних вредности. Од почетка марта ушли смо у рано пролеће, у коме и нема неких озбиљнијих захлађења. Велики је распон од јутра до поднева - каже Тодоровић.

За викенд захлађење

Метеоролог наводи да нас у петак чека један од топлијих дана, након чега следи пад температуре на просечне вредности.

- Нема неких суштинских промена до краја марта. Ова киша није значајан догађај. Петак би био један од топлијих дана, у већини места од 18 до 23 степена, за викенд се очекује један мали пад температуре, па онда још један додатни пад када би било и кише, тамо негде 27. и 28. Али то је пад на неке просечне вредности од око 13 до 14 степени. Не назире се захлађење, већ супрутно томе температуре ће бити изнад просека - каже Тодоровић за "Прву".

Фото: Милена Анђела

 

Он истиче да и када буде било кише, биће умерена количина.

- Ако прижељкујемо кишу, морамо да чекамо мај или јун, када се јављају пљускови. То је карактеристика нашег времена. Мало снега има на планинама, скромно за овај део године. Отапање иде полако, али није немогуће да у вишим планинским пределима и у априлу падне снег. Али нема неких залиха снега, пролеће је пред нама, али почетком априла може бити јутарњег мраза - истиче метеоролог Тодоровић.

БОНУС ВИДЕО: 

УНИШТЕНА МИНА ИЗ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА: Погледајте контролисану експлозију у Ријечком заливу

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".