Како су пренели шпански медији, реч је о полицијској акцији под наџивом "Го Греен", у којој су заплењене 583 стабљике марихуане, као и 4.132 саднице спремне за продају, 1.548 грама пупољака марихуане, 293 грама хашиша и више од 83.000 евра у готовини.

Судећи по свему што је полиција пронашла јасно је да се ради о "великом послу", који је ова екипа ухапшених водила. Наиме, ради се о групи од седам осумњичених, од којих су петорица шпанске националности, старости од 24 до 45 година, једна Шпанкиња од 35 година и један Србин (42).

Ухапшени су оптужени за кривично дело против јавног здравља због трговине дрогом, припадности криминалној организацији и за крађу електричне енергије.

Становници Сан Мартин де ла Вега, једног од градова у ком су ухапшени продавали марихуану, алармирали су полицију прошлог октобра када су пријавили јаке мирисе који су их подсећали на мирис марихуане.

Фото: АП

 

- Комшије су пријавиле кућу одакле су мириси долазили, а успутно су се жалили и на честе нестанке струје. То је дигло велику буну међу становништвом, јер им је врло брзо постало јасно да се у кући налази плантажа марихуане - преносе тамошњи медији.

Током истраге, шпанска полиција открила је да се ради о криминалној организацији која се бави трговином дроге великих размера, углавном марихуане и хашиша. Продавали су сами, без посредника, у неколико провинција око Мадрида, а и даље се истражује могућност да су се проширили и по осталим градовима.

- Имали су висок степен хијерархије и сваки члан групе је имао тачно одређену улогу. У евиденцији смо проверили да ли су били прикључени на струју на црно, тј. без плаћања, и сазнали смо да јесу преко сложених електричних инсталација које представљају велики безбедносни ризик - рекла је потпаролка тужилаштва за шпански Ел Паис.

У две куће, осумњичени припадници криминалне групе је имала више прилагођених просторија за постављање нових усева, и на тај начин су планирали да прошире даље своју производњу.

БОНУС ВИДЕО: 

ПРЕТИЛИ ДА ЋЕ ДА УБИЈУ ВУЧИЋА: Ухапшена тројка која је хтела да насилно преузме власт

(Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".