Агенција за безбедност саобраћаја наступа на 55. Међународном салону аутомобила у Београду, у оквиру „Безбедне зоне“ у хали 2а Београдског сајма од 22. до 28. марта 2023.

У Безбедној зони посетиоце очекују различите активности, од дружење са шампионима аутомобилизма и промотерима безбедности саобраћаја, едукативних радионица за децу и родитеље, до посебно атрактивних симулатора превртања и „пијаних наочара“.

Сваког дана посетиоци ће имати прилику да у контролисаним условима пробају симулатор превртања возила и да лично на свом телу осете значај и улогу сигурносног појаса. Занимљив реквизит „пијане наочаре“ у трезном стању дочараће утицај алкохола и психоактивних супстанци на координацију и покрете.

На заједничком штанду Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, поред Агенције за безбедност саобраћаја наступиће и Министарства унутрашњих послова - Управа саобраћајне полиције, Путеви Србије, Коридори Србије и Ауто-мото савез Србије.

Фото: Агенција за безбедност саобраћаја

 

 

Симулацију превртања аутомобила испробали су министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, као и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

Фото: Агенција за безбедност саобраћаја

 

Међу присутнима биле су и особе које су услед тешких саобраћајних несрећа остале трајни ивалиди, а данас обављају функцију промотера Агенције за безбедност саобраћаја.

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".