И док се у патријархалним срединама и даље води рачуна да се млади узму пре тридесете године, у градским срединама се не жури са најважнијом животном одлуком.

Поставља се питање, када је онда идеално време за брак и где је златна средина?

Наука и математика имају одговор на то - водећи се њима требало би да поштујемо правило 37 одсто, што даље долази до закључка да су идеалне године за брак 26. Заправо, распон година током којег људи траже љубав јесте између 18-те и 40-те.

Фото: Профимедиа

 

Када се из тога изведе проценат од 37 одсто, дође се до броја 26. После овога, квалитет опција почиње да опада, кажу струњаци, преноси Мондо.

Новинар Брајан Кристија и научник Том Грифитс су у својој књизи "Алгоритми за живот: Рачунарске науке о људским одлукама”, открили да људи своје најбоље одлуке доносе онда када анализирају 37 одсто својих укупних опција. На тај закључак дошли након анализирања кандидата за посао, при чему тврде да су након прегледа 37 одсто људи који су се пријавили за одређену позицију, могли да изаберу кандидата који је квалификован, без даљег тражења...

Фото: Профимедиа

 

Такође, и психолог Вајет Фишер каже да је тај период живота идеална за се човек коначно скраси, јер је тада завршио са школовањем и почео полако да гради каријеру. Социлошкиња Келсер Торгерсон сматра да је кључно да се мозак у потпуности развије да бисте пронашли идеалну особу, а то је око 25. године живота.

- Важно да прођете кроз стресне ситуације са партнером, па ако имате љубав из средње школе требало би да видите како се вас двоје носите са факултетским обавезама, везом на даљину, студирањем у иностранству или запослењем. Потребно је да имате стратегије за управљање конфликтима како би ваш брак био здрав и успешан - сматра социолошкиња.

Фото: Профимедиа

 

С друге стране, љубавни терапеут Вина Кулинс верује да је магичан број за улазак у брак код жена 28, док је код мушкараца то 32.

- Чекање до 32. године даје мушкарцима прилику да се скрасе на професионалном пољу и потенцијално напредују пре него што сте венчају. Такође им даје прилику да се друштвено и емоционално развијају кроз самосталан живот и изласке. До 32. године многи мушкарци су стекли представу о томе како желе да изгледа њихов брачни живот. Такође имају трезвену перспективу о томе да имају децу и сагледавају своју улогу у заједничком родитељству. То доприноси здравој партнерској вези - истакла је она.

БОНУС ВИДЕО: