Све више људи, каже Ајеша, уништава своје везе због технологије. Од фотографија и порука које размењују са другим људима до партнера који креирају лажне профиле на апликацијама за упознавање како би ухватили супружника како вара. Ипак, каже да се најчешћи разлог развода с временом мења.

- Већ дуго времена говорим да се већина развода догађа јер особа с којом живите више није особа с којом сте се венчали. И то је у основи оно што раставља људе. То се може догодити без обзира на то колико је брак некада био добар - рекла је за Мирор.

- Често сам виђала, као бракоразводна адвокатица, да деца убрзавају процес. Кад се дете појави, један од родитеља може да ради дуже, а други почиње да се дружи са другим родитељима и тако полако долази до одвојених светова у којима живе - додала је.

Фото: Профимедиа

 

- С временом парови почињу откривати да имају све мање заједничког и на крају губе бит онога што их је привукло једно другоме, рекла је. Вардаг је и сама разведена те каже да је важно схватити да понекад ствари само требају ићи својим током и да то није ничија кривица. Код развода је, каже, битно да све заврши у пријатељским односима.

Открила је и да парови најчешће подносе захтеве за развод брака на први радни понедељак после божићних и новогодишњих празника. Такође, тврди да је због пораста трошкова живота све више парова заробљено у домаћинству са бившим партнерима после прекида. Неки су присиљени да деле кућу са бившим партнером, док су други морали да се преселе код родитеља или да пронађу цимере. 

БОНУС ВИДЕО: