Sve više ljudi, kaže Aješa, uništava svoje veze zbog tehnologije. Od fotografija i poruka koje razmenjuju sa drugim ljudima do partnera koji kreiraju lažne profile na aplikacijama za upoznavanje kako bi uhvatili supružnika kako vara. Ipak, kaže da se najčešći razlog razvoda s vremenom menja.

- Već dugo vremena govorim da se većina razvoda događa jer osoba s kojom živite više nije osoba s kojom ste se venčali. I to je u osnovi ono što rastavlja ljude. To se može dogoditi bez obzira na to koliko je brak nekada bio dobar - rekla je za Miror.

- Često sam viđala, kao brakorazvodna advokatica, da deca ubrzavaju proces. Kad se dete pojavi, jedan od roditelja može da radi duže, a drugi počinje da se druži sa drugim roditeljima i tako polako dolazi do odvojenih svetova u kojima žive - dodala je.

Foto: Profimedia

 

- S vremenom parovi počinju otkrivati da imaju sve manje zajedničkog i na kraju gube bit onoga što ih je privuklo jedno drugome, rekla je. Vardag je i sama razvedena te kaže da je važno shvatiti da ponekad stvari samo trebaju ići svojim tokom i da to nije ničija krivica. Kod razvoda je, kaže, bitno da sve završi u prijateljskim odnosima.

Otkrila je i da parovi najčešće podnose zahteve za razvod braka na prvi radni ponedeljak posle božićnih i novogodišnjih praznika. Takođe, tvrdi da je zbog porasta troškova života sve više parova zarobljeno u domaćinstvu sa bivšim partnerima posle prekida. Neki su prisiljeni da dele kuću sa bivšim partnerom, dok su drugi morali da se presele kod roditelja ili da pronađu cimere. 

BONUS VIDEO: