Sapun

Običan sapun za ruke malo pokvasiti, pa natrljati na obojena mesta oko glave, dakle, na čelo, vrat i oko ušiju. Kada se nanese, prstima dobro utrljati sapun i sačekati. Ovaj korak je važan: treba sačekati nekoliko minuta da sapun deluje.

Posle toga je dovoljno isprati mlakom vodom. To se može uraditi tupferom ili vatom, a može i prstima. Ako ostane još boje, nanesite još malo sapuna i ostavite da stoji tu sve dok ne isperete i boju sa kože.

Foto: Profimedia

 

Tečnost za sudove

Tečnost za sudove veoma je učinkovita za skidanje fleka, pa nam zato može pomoći i u ovoj situaciji, prilikom skidanja farbe za kosu sa kože. Kada je u pitanju lice, ovo vam ne preporučujemo. Kada su fleke na rukama problem, onda posegnite za ovim.
Tešnošću za sudove treba istrljati one najzaprljanije delove kože, malkice protrljati, a zatim isprati vodom. Koža će posle toga ostati gotovo potpuno čista.

Foto: Profimedia

 

Pasta za zube 

I pasta za zube je univerzalno sredstvo koje se koristi u brojne svrhe, a jedna od njih je o skidanje boje za kosu sa kože.

Pasta za zube je prijatnog mirisa i ne iritira kožu, nema opasnosti od nje jer nju nanosimo na sluzokožu, u unutrašnjost usta. Količinu paste za zube koja je proporcionalna flekama koje smo napravili, treba naneti na fleke, sa malo vode. Zapravo, malo se pasta pokvasi, da bi bilo pene.

Bilo bi dobro da ona odstoji nekoliko minuta, a zatim je treba isprati mlakom vodom. Koža će psle ovoga ostati čista.

BONUS VIDEO: