Певачица Зорана Лола Новаковић преминула је 3. априла 2016. године. Лола је рођена је у Београду, 25. априла 1935. године, а каријеру је почела са 22 године када је као стални вокални солиста примљена у Радио Београд.

Стекла је огромну популарност током шездесетих и седамдесетих година. Хитови, турнеје, награде и фестивали су се низали, а карте за њене концерте нестајале су са благајни за свега неколико сати.

Са песмом "Не пали светла у сумрак" 1962. године представљала је Југославију на Песми Евровизије и  освојила 4. место.

Фото: Архив Новости

 

Лолин приватни живот био је веома занимљив и буран. Удавала се три пута. Њен први супруг био је професор фискултуре Боро Крагујевић, брак им је трајао мање од две године.

Године 1966. се удала за Мила Јовановића, представника авио-компаније "Панамерикен" са којим је провела 4 године.

Трећи брак био је препун контроверзи. У трећи брак упловила је са естрадним уметником Драганом Антићем, а почетак њихове љубавне приче пратиле су бројне спекулације. Након фестивала „Београдско пролеће“ 1971. године, на коме су заједно наступили, жуту штампу преплавила је прича о њиховој романси. С обзиром на то да је Драган био млађи од Лоле више од деценије, у почетку су крили везу.

Фото: Архив Новости

 

Током брака са Драганом, Лола је често била мета таблоида. Писало се да је била у руском затвору, а проглашена је чак и тајним агентом ЦИА. Након развода од Драгана, 2000. године, одлучила је да се повуче са сцене и из јавног живота. Повремено се појављивала на појединим концертима, али је била стални члан Позоришта на Теразијама.

Иако је била велика звезда, сви који су је познавали описивали су је као скромну жену, која никада није лоше говорила о колегама. Била је изузетно цењена и поштована, а њеном таленту дивила се цела Југославија.

Фото: Архив Новости

 

Последње године живота Лола Новаковић провела је у самоћи, а управо тако је и преминула. У њеној кући у београдском насељу Церак комшије су је пре пет година пронашле заспалу у фотељи. Жеља јој је била да њена сахрана не буде јавна и да њени остаци не буду положени у Алеји великана, а кремирана је 6. априла 2016. на Новом гробљу у Београду.

Последње године живота Лола Новаковић провела је у самоћи, а управо тако је и преминула. Наиме, пре пет година комшије су је пронашле у фотељи, а како се наводи, жеља јој је била да њена сахрана не буде јавна и да не буде сахрањена у Алеји великана.

Фото: А. Станковић

Лола је кремирана 6. априла 2016. на Новом гробљу у Београду.

На дан сахране, Лолина кућа је опљачкана и многе вредности које су се у њој налазиле су покрадене. Тек три месеца касније, ова вест је доспела у јавност, на инсистирање њеног дугогодишњег пријатеља.

БОНУС ВИДЕО: