Наиме, реч је о реткој појави која се зове "крупа" и за ово многи нису чули али у уторак су имали прилику да виде, па у више наврата током дана.

- То је природна појава. То су слеђена зрна, ситна зрна, не снег. Време је било променљиво и типично за крај марта и почетак априла - каже познати метеоролог Недељко Тодоровић.

- За удесе су криви возачи, јер нису били довољно опрезни. А што се тиче временског сагледавања ситуације, пало је мање кише и земљиште није било натопљено влагом, и када је дувао јак и олујни ветар он је подизао уситњену прашину и носио је, на несрећу у саобраћај - указао је Тодоровић и најавио шта можемо очекивати у наредном периоду.

Фото: Милена Анђела

 

- Дефинитивног отопљења још неће бити. Данас и сутра температура ће отићи на више подеоке. Петак ће бити најтоплији дан, са максималном температуром од 17 степени целзијуса. Али онда долази опет свежа, боље да кажем, хладна варијанта времена са кишом и снегом у нижим пределима, у уторак и среду - 4. и 5. април. Ово пролеће неће донети високе температуре, тек после 20. априла можемо очекивати топло пролеће, иако ће, свакако, од 10. априла бити топлије - рекао је Тодоровић.

Ветра ће бити, али не овако снажног и олујног, као у протеклим данима, додао је Тодоровић.

БОНУС ВИДЕО:

ПРОНАЂИТЕ РАЗЛИКЕ: У зоолошком врту у Сан Дијегу на свет дошла два младунчета сибирског леопарда

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".