Naime, reč je o retkoj pojavi koja se zove "krupa" i za ovo mnogi nisu čuli ali u utorak su imali priliku da vide, pa u više navrata tokom dana.

- To je prirodna pojava. To su sleđena zrna, sitna zrna, ne sneg. Vreme je bilo promenljivo i tipično za kraj marta i početak aprila - kaže poznati meteorolog Nedeljko Todorović.

- Za udese su krivi vozači, jer nisu bili dovoljno oprezni. A što se tiče vremenskog sagledavanja situacije, palo je manje kiše i zemljište nije bilo natopljeno vlagom, i kada je duvao jak i olujni vetar on je podizao usitnjenu prašinu i nosio je, na nesreću u saobraćaj - ukazao je Todorović i najavio šta možemo očekivati u narednom periodu.

Foto: Milena Anđela

 

- Definitivnog otopljenja još neće biti. Danas i sutra temperatura će otići na više podeoke. Petak će biti najtopliji dan, sa maksimalnom temperaturom od 17 stepeni celzijusa. Ali onda dolazi opet sveža, bolje da kažem, hladna varijanta vremena sa kišom i snegom u nižim predelima, u utorak i sredu - 4. i 5. april. Ovo proleće neće doneti visoke temperature, tek posle 20. aprila možemo očekivati toplo proleće, iako će, svakako, od 10. aprila biti toplije - rekao je Todorović.

Vetra će biti, ali ne ovako snažnog i olujnog, kao u proteklim danima, dodao je Todorović.

BONUS VIDEO:

PRONAĐITE RAZLIKE: U zoološkom vrtu u San Dijegu na svet došla dva mladunčeta sibirskog leoparda

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".