У Печењевцима, родном месту Томе Здравковића,  ускоро би требало да буде отворен музеј у његову част. У Томиним родним Печењевцима већ постоји ресторан који носи његово име, али и споменик у центру овог места.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Toma Zdravkovic

 

- Тачно је да смо се одлучили за тај корак. Откако је урађен филм о Томи, село Печењевце је постало центар света. Нема тог аутомобила који се није паркирао у овом селу на путу према Грчкој, Македонији, Бугарској... Долазили су људи и из Босне, Словеније, Мађарске и сви су правили паузу баш овде из истог разлога, да виде Томино село, кућу, пробају његову пљескавицу, ракију, вино - казао је за "Курир" Станиша Цветановић, који је задужен за рестаурацију Томине куће у Печењевцима.

фото: Принтскрин/Јутјуб/Toma Zdravkovic

 

- Његов дом је одавно напуштен, оронуо, двориште је почело да зараста, и иако смо се трудили да то изгледа што пристојније баш због туриста, просто нам наше свакодневне обавезе нису дозвољавале да се више посветимо том месту, док једног дана ја нисам дошао на идеју да кућу претворимо у музеј. И ето, 1. 11. 2022. кренули смо у реализацију. Хвала богу, све се ради по плану, тако да би свечано отварање требало да буде на годишњицу његове смрти, 30. септембра 2023. године. У плану је отварање музичког музеја и његових личних ствари у Томиној кући, а ускоро излази песма посвећена њему - рекао је Станиша.

БОНУС ВИДЕО: