О томе како је изгледала борба овог младића, причала је Војажева мајка још 2004.године.

- Наш први син Василије био је високоризична беба. С њим сам одржавала трудноћу свих девет месеци да би на крају био пребрзо рођен, без знака живота. Био је на апаратима за вештачко дисање, са минималним шансама да преживи, а чак и ако се то деси, сумњали су да ће остати велике последице. Девојка која је била са мном у соби јавила је Милану да сам се породила. Одмах је позвао породилиште и рекли су му да је са мном све у реду, али да је дечак у соби за реанимацију. Први пут сам пожелела да мој муж дође и буде поред мене, веровала сам да ћемо тако успети. Милан је утрчао у болницу, али нису хтели да га пусте. Сачекао је неко време, развалио врата и док се пробијао до моје собе позвали су обезбеђење. Успео је да дође до бебе- била је искрена  Жана 

 

Василије је боравио месец дана у заводу за неонатологију. Тамо јебио прикључен месец дана на апарате, а потом су родитељи одлучили да га на сопствену одговорност одведу кући.

- Знали смо да не можемо против судбине, али сам дубоко у себи веровала да ће преживети јер је рођен на дан великог свеца Василија Великог. То је наша највећа животна победа. Данас има четири године, савладао је компјутер, енглески му није стран, иде у школу за глуму и зна да ми постави питање о којем треба добро да размислим да бих задовољила његову знатижељу - испричала је тада Жана, преноси "Хелло".

БОНУС ВИДЕО: