Млада Црногорка Тамара Никезић је основну школу и Гимназију завршила у Бару, а  Средњу музичку школу, одсек соло певање, одсек теоретски и одсек инструментални (клавир) завршила у Подгорици.

Похађала  је Факултет музичке уметности у Београду, одсек соло певање, уписала је у класи професора Звонимира Крнетића, где је и дипломирала. Стални члан Опере Народног позоришта у Београду постаје 2013. године.

Њена уметничко-концертна каријера почела је 1996. године првим учешћем на Фестивалу "Барски љетописи", а после тога наступала је широм земље и иностранства.

Фото: АТА имагес

 

- У 74. години сам у рају. Не желим више да правим грешке, нашао сам нешто и питам се како је она то мене нашла. Она је једна виђена и позната дама. Она све што мени ради, она ми каже "зар ти то нису радиле и друге?", ја јој кажем да су ме и друге волеле, али неко коли снажније, другачије и колоритније. Њој прија што брине о мени, ја то ценим. Разуме ме. Она је солиста Народне опере у позоришту, где мени да допадне таква дива. Једна од ствари која ме је купила код ње је та што је она одмах скочила да се уплати Звездановој мајци боравак у дому. Она је годину дана старија од Звездана. Мало ми је криво што између нас није разлика 30 година.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: