Mlada Crnogorka Tamara Nikezić je osnovnu školu i Gimnaziju završila u Baru, a  Srednju muzičku školu, odsek solo pevanje, odsek teoretski i odsek instrumentalni (klavir) završila u Podgorici.

Pohađala  je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, odsek solo pevanje, upisala je u klasi profesora Zvonimira Krnetića, gde je i diplomirala. Stalni član Opere Narodnog pozorišta u Beogradu postaje 2013. godine.

NJena umetničko-koncertna karijera počela je 1996. godine prvim učešćem na Festivalu "Barski ljetopisi", a posle toga nastupala je širom zemlje i inostranstva.

Foto: ATA images

 

- U 74. godini sam u raju. Ne želim više da pravim greške, našao sam nešto i pitam se kako je ona to mene našla. Ona je jedna viđena i poznata dama. Ona sve što meni radi, ona mi kaže "zar ti to nisu radile i druge?", ja joj kažem da su me i druge volele, ali neko koli snažnije, drugačije i koloritnije. NJoj prija što brine o meni, ja to cenim. Razume me. Ona je solista Narodne opere u pozorištu, gde meni da dopadne takva diva. Jedna od stvari koja me je kupila kod nje je ta što je ona odmah skočila da se uplati Zvezdanovoj majci boravak u domu. Ona je godinu dana starija od Zvezdana. Malo mi je krivo što između nas nije razlika 30 godina.

(Blic)

BONUS VIDEO: