Приватни авион бившег председника слетео је на аеродром ЛаГвардија у 15.27 по локалном времену након што је летео више од три сата од Флориде, пише Гардијан.

Трамп, једини актуелни или бивши председник у историји САД који је оптужен за злочин, предаће се властима на Менхетну пре него што се сутра појави пред државним судом у Њујорку. Очекује се да ће саслушање бити кратко, а Трамп планира да оде право кући у Палм Бич и изнесе своје коментаре из свог одмаралишта Мар-а-Лаго.

Ен-Би-Си јавља да ће поворка аутомобила пратити Трампа до његове резиденције Трамп Товер.

Током лета за Њујорк, бивши Трампов саветник Џејсон Милер објавио је на Твитеру да је његова кампања за републиканског председничког кандидата 2024. године, три дана након подизања оптужнице, прикупила рекордних 7 милиона долара.

- Председник ово види као изазов који мора да прихвати због америчког народа - написао је Милер у поруци Си-Ен-Ену.

Али пројекција да америчка јавност стоји иза Трампа је у супротности са анкетом Си-Ен-Ен објављеном раније данас која је показала да шест од 10 одобрава оптужницу коју је у четвртак објавио окружни тужилац Менхетна.

Неколико десетина Трампових присталица окупило се испред Трамповог торња на Менхетну, где ће преноћити, пренео је Си-Ен-Ен.

Ен-Би-Си јавља да је полиција ухапсила мушкарца који је викао испред суда.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".