Филм ће бити снимљен по песми коју је Балашевић написао 1993. године "Човек са месецом у очима", а филм је добио назив "Мегдан". Жеља Балашевића је била да Војин Ћетковић игра главну улогу. 

- Војин Ћетковић је "Човек са Месецом у очима". Ђолетова жеља, велика… И једина очигледно исправна одлука. Рекао ми је "Знаш како, није свет баш премали као што неком одговара. А ни ја немам времена да залазим да ли би неко са неког Гренланда или Сеула то боље извео, Војин је наш, песма је наша ја тог лика замишљам тако, не могу другачије. Тешко је ту песму одслушати а камоли улогу извести, Ћетко ми се увек чинио да оне претешке ствари прихвата као изазов, и да то после не пребацује већ чува у неком свом трофејном фолдеру - написао је Алекса на свом Инстаграм профилу и додао:

Фото: Д. Мишић

 

- Он погледом може свашта да произведе, мислим да му неће бити претерани проблем да произведе и тај месец. Он је огроман глумац али пре свега је оно на шта ћеш веома ретко налетати, он је од оних људи са којима може човек да седне…“. - Улога из татине песме “Човек са Месецом у очима”’ у филму представља ратног ветерана тренутног борилачког тренера који једино у спорту види 1% жеље за животом. У песми, књизи и татиној истинитој причи он има различита занимања. Није ово само филмска улога већ и мост, мост између свих градова и држава у региону а и у свету, мост који носи поруку да је за нормалног човека сваки рат изгубљен… Од Вуковара до Хирошиме, Бејрута… Нек барем на секунд умири регион а камоли свет. Снимање је почело у Србији, преко Словеније завршавамо у Молдавији. Хвала светском редитељу и ко-продуценту Тодору Цхапканову на свему - изнео је све детаље о филму најмлађи Балашевић - истакао је Балашевић.

Фото: Д. Миловановић

 

У филму ћемо имати прилику видети Viktorа Savićа i Aleksandarа Radojičićа, а саставни део projekta je i legendarni Petar Božović, kao i glumci Aleksandar Gavranić i Miljan Davidović.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: