Израелске одбрамбене снаге напале су рано јутрос локације које припадају исламском покрету Хамас у Гази и на југу Либана, пошто су војне фомрације које припадају тој организацији у среду и четвртак испалили серију ракета на Израел. У ноћи четвртак на петак испаљено је још десетине ракета само из зоне Газе што је био окидач да израелско ратно ваздухопловство покрене ваздушне нападе.

У јужном Либану погођене су три мете које припадају покрету Хамас. Према либанским извештајима, локације су се налазиле у близини Ал-Кулајле и избегличког кампа Ал-Рашидија, јужно од Тира. У нападима није било повређених. 

Покрет Хамас осудио је ударе у Либану, наводећи у петак ујутро да удари „одражавају бруталност руководства фашистичке окупације и његову политику која угрожава безбедност и мир у региону кршењем суверенитета братских арапских земаља и светости исламских и хришћанских светиња, од којих је најважнија благословена џамија Ал-Акса“.

Током удара, из Газе је испаљено најмање 40 ракета ка јужном Израелу. Једна од ракета пала је на кућу у Сдероту, а 14 на отвореним површинама. У ракетној паљби није било повређених.

У петак ујутро, становници заједница у близини Појаса Газе добили су инструкције од Команда фронта да остану у близини склоништа до даљњег.

(Јерусалем пост)

БОНУС ВИДЕО: