Како сазнаје Информер, тужилац је излагао оптужницу и доказе, а наставак припремног рочишта, које је затворено за јавност, заказан је за 27. и 28. април.

- Оптужница има чак 550 страна, али је тужилац читао само уводни део оптужнице, то јест првих девет тачака. Дарко Шарић и остали су се изјаснили о оптужници, а сви су изјавили да нису криви. У наставку суђења, тужилац ће још образлагати доказе, а потом ће почети уводна излагања одбране - каже извор портала информер.рс.

Према нашим сазнањима, Шарић је негирао да је имао мобилни телефон у затвору.

- Нисам крив и нисам аутор ниједне поруке послате из затвора - рекао је кратко Шарић.

На суђење из кућног притвора дошао је оптужени адвокат Дејан Лазаревић пошто му је Апелациони суд укинуо притвор 17. фебруара и одредио му забрану напуштања стана уз електронски надзор (наногицу).

Поред Шарића и Лазаревића оптужени су и: Бојан Станојковић, Данило Одовић, Александар Бошковић, Никола Спасојевић, Данило Стојановић, Милутин Радовановић, Душко Мирковић, Стефан Андрејић, Марко Вукић, Урош Радовановић (Урош Мишић, бивши навијач Црвене звезде), Милан Вучинић, Арса Шарић и Душко Шарић.

Са слободе се бране и Данило Одовић и Александар Бошњаковић. Поред Шарића и Лазаревића још 13 особа оптужено је, поред осталог, за тешко убиство. На припремном рочишту, које је затворено за јавност, тужилаштво и одбрана ће предложити суду своје доказе, након чега ће се окривљени изјаснити о кривици. Након овог рочишта суд ће заказати почетак главног претреса (суђење), којем ће јавност моћи да присуствује, а окривљени да детаљни изнwсу своју одбрану.

Према оптужници Тужилаштва за организовани криминал, вођа ове групе је Дарко Шарић, који је како се сумња, створио план деловања да се из освете убије Небојша Јоксовић Јокса, сведок сарадник у кривичном поступку који се против Шарића и других води због кријумчарења кокаина. Када у томе нису успели, Шарић је како се сумња, издао налог да се предузму радње које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића да евентуално изгуби статус сведока сарадника.

Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набавлјање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријавлјивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".