По завршетку радова на средини кружног тока биће постављен и споменик Николи Тесли. 

Како наводи Инстаграм страница 192_рс, ова врста кружног тока развијена у Холандији 2000. године. Једна од предности "турбо" кружних раскрсница је та што се не захтева од возача да се престројавају унутар саме раскрснице.

Уместо тога, возачи свој правац бирају пре него што приступе кружном току. Пре саме раскрснице, али и у самом кружном току, сигнализацијом је назначено којом траком се возило креће од тренутка уласка у кружни ток, па све до његовог напуштања.

- Предложена 'турбо' кружна раскрсница или кружна раскрсница са спиралним кружним током, јесте вишетрачна кружна раскрсница, на којој су саобраћајни токови међусобно физички одвојени - наводи се у опису овог пројекта.

- Раздвајање токова у кружном току постиже се 'заобљеним' ивичњацима, који спречавају преплитање возила како на уливу и изливу тако и при кретању кроз сам кружни ток - навела је градска управа.

На друштвеним мрежама покренута је права бура међу возачима који сматрају да се многи не сналазе ни у обичним кружним токовима, а камоли у турбо току. 

БОНУС ВИДЕО:

МУП УПОЗОРАВА ГРАЂАНЕ: Ево како да препознате преваранте

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".