Према сазнањима Курира, Дејан Р. је навијач Партизана са око 30 кривичних дела у досијеу, а за њим је сада била расписана потрага због кривичног дела принуда.

Наиме, Жанић је хладнокрвно убијен у мају 2018. године док је седео у парку на Чукарици.

- Док је Огњен седео на клупи, пришла су му двојица мушкараца, а затим је један од њих извукао пиштољ и испалио три хица у Жанића. Младић је у тешком стању превезен на Ургентни центар, а упркос борби лекара, убрзо је преминуо - каже извор Курира.

Очевици су полицији испричали да су видели мушкарца старог око 25 година, обученог у црну мајицу и панталоне, како се удаљава из паркића у коме је Жанић упуцан.

Фото: Друштвене мреже

 

Након неколико дана полиција је привела Дејана Р. и Алексу Васиљевића, који је касније пронађен мртав у свом стану, због сумње да су учествовали у овом убиству. Двојица тада осумњичених су, иначе, полицији били одраније познати због тешких кривичних дела.

Фото: Друштвене мреже

 

- Алекса је осуђиван због разбојништва, а Дејан због покушаја убиства због чега је одлежао четири године - рекао је раније извор из истраге.

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио Дејана Р. и Алексу Васиљевића од оптужби за убиство Огњена Жанића. Овом одлуком Апелационог суда потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду из марта 2020. којом је Дејан Р. ослобођен оптужбе и за убиство и за недозвољено ношење пиштоља, а Васиљевић за убиство.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО 600 ПОЛИЦАЈАЦА ХАПСИ КРИМИНАЛЦЕ Упали у више од 80 станова

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".