То није мој син! Он није имао наногвицу! Ово је ужас. Сахранили смо погрешног човека! - за "Новости", говоре Даница и Милисав Гардашевић, запрепашћени родитељи Бориса (32), младића са Цетиња, студента економије и специјалистичких студија за рачуноводство и ревизију у Лондону, за којим се трага од 18. децембра прошле године, када је пријављен његов нестанак.

Мајка и отац кажу да су мислили да је на њихову муку стављена тачка 8. јануара ове године када су тело утопљеника из реке Мораче извадили рониоци, а њима Борис, како додају, испоручен у лименом сандуку.

- Није ме преварио мајчински инстинкт, јер сам осећала унутрашњи немир, неверицу. Била сам сигурна да у ковчегу није мој Борис. Нисам могла то да проверим, јер је сандук био закован. Тек ових дана када смо добили фотографије са обдукционог налаза схватили смо да сам била у праву. У нашој гробници је сахрањен неко други, нама непознат човек! Имамо сва документа, слике који потврђују ове наше тврдње. На фотографијама се види човек са наногицом. А Борис није припадао том свету. Он је био интелектуалац. Никада себи не би дозволио да уђе у било какве мутне воде, волео је живот и у њему уживао. И никада се не би одлучио на самоубиство, јер знам, иако је био храбар, као сваки нормалан човек  плашио се смрти - прича за "Новости" Борисова мајка Даница, родом од Радуловића из Пјешиваца код Никшића.

Фото: Приватна архива

 

Милосав, отац Борисов, додаје да месецима немају сна, али да им ова ситуација колико-толико улива наду да би можда њихов син могао бити жив.

- И верујемо да ће нам се Борис однекуд јавити. Посебно смо уверени у то након овог сазнања да смо сахранили непознатог човека. Жив је мој син - нада се Гардашевић.

Борис је нестао након што је са Цетиња стигао у Подгорицу аутобусом, из којег је, како се претпоставља, изашао код маркета "Венкор" или код тржног центра "Биг фешен". Рониоци су тог дана добили обавештење да је једна особа  скочила у Морачу са Моста Блажа Јовановића. О свему томе родитељи несталог Бориса су, како кажу, обавештени тек 12 дана касније у цетињској полицији. Како тврде, тада им је, међутим, саопштено да особа која је скочила у Морачу, према исказу очевидаца не одговара опису њиховог сина. Даница и Милисав се питају да ли је могуће наћи везу између случаја када је наводно непозната особа скочила у Морачу у 14.20 и чињенице да је 35 минута касније последњи пут лоциран сигнал Борисовог мобилног телефона.

Иако су минулих месеци били у очају после ових последњих дешавања и сазнања да је особа коју су сахранили имала наногвицу и да сигурно није њихов син, Даници и Милисаву се вратила нада у живот њиховог јединца и мезимца.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".