Момчило Бајагић Бајага започео је своју музичку каријеру већ са 14 година у бенду ТНТ, а потом се као гитариста прикључио Рибљој Чорби, да би потом основао своју групу Бајага и Инструктори, а оно што мало ко зна, јесте како је изгледао у младости. 

Фото: Н. Фифић

 

 

Наиме, на једној Инстаграм страници која негује успомене наших музичара појавила се Бајагина фотографија из ране младости - 1984. године, када је Момчило имао 24 године и први самостални наступ. 

Оно што је већ на прву приметно јесте да је Бајага увек водио бригу о свом изгледу, уредно обријан, а дужа коса је била његов заштитни знак. 

Осим које боре више, и понеких седих власи, због којих је морао да се офарба, Бајагић се није много променио за четири деценије. 

Момчило је као младић носио надимак Бајаги, јер га је "рода као бајаги донела". Након тога је су га звали Бајагић, а онда и Бајага.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv

Подсетимо, Бајага се развео од супруге Емилије после 33 године брака. Све је урадио у највећој тајности, а јавност је са овиме била упозната тек годину дана касније. О разводу од жене, Момчило не воли да говори, те је увек вешто избегавао одговор на питање о емотивном животу. 

- Да, има већ скоро две године. Мислим да је то непристојно, неко воли да сви знају његов приватни живот, а ја мислим да је приватни живот ипак приватна ствар и да мора да постоји неки моменат који није свима познат. Презирем ријалити и то претерано експонирање и гледање људима у тањир и купатило. Шта сам јео јуче је потпуно небитно. Људе би требало да занима моја музика - рекао је музичар за Дневник.хр.

БОНУС ВИДЕО: