После потписивања споразума о признању кривичног дела, две жртве окривљеног за обљубу и поседовање порнографског материјала поштеђене су трауме суђења.

Окривљени је у потпуности признао извршење кривичних дела за које га је теретило Више јавно тужилаштво у Крушевцу и Виши суд је потврдио затворску казну од 17 година и меру одузимања мобилног телефона.

- Признао је извршење два продужена кривична дела обљуба са дететом и једно продужено кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију - рекао је за Новости др Братислав Петровић, јавни тужилац.

- Споразумом је предвиђена јединствена казна затвора у трајању од 17 година и мера безбедности одузимања предмета и то мобилног телефона. Притвор је продужен.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Обе жртве, од којих једна данас има 20 година, биле су малолетне у тренутку када се кривично дело догодило. Истражитељи тужилаштва, заједно са полицијом у Крушевцу, успели су да дођу до довољно доказа како би суочили окривљеног са компромитујућим материјалом и поштедели жртве додатних траума сведочења.

У исказу који су дале у потпуно заштићеним условима по њихов идентитет, испричале су шта се догодило 2013, односно, у случају друге оштећене, 2022. године. Укључени у истрагу проследили су мобилне телефоне окривљеног на вештачење и испоставило се да је гомила фотографија указивала на кривична дела.

- Иако је знао да је под истрагом, није се крио уопште, као да није био свестан да се избрисан материјал са телефона може повратити и није био свестан да је истрага крајње озбиљна - наводи извор након хапшења.

Подсетимо, 27. марта је сада већ осуђени мушкарац ухапшен у породичној кући због сумње да је обљубио две малолетне девојчице од којих је једну и фотографисао.

У питању су две ћерке његове свастике од којих је старија сад већ пунолетна, а млађа има шест година и он ју је одмалена чувао и мењао јој пелене.

Он живи у том селу и кући задњих петнаест година, када се оженио својом садашњом супругом и дошао да живи у кућу код своје таште где су и остали.

БОНУС ВИДЕО:

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН КОД ЧАЧКА: Брат убио брата у Горњој Трепчи, у току увиђај

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".