Певачици Марини Тадић је откривена ендометриоза, због које је морала на операцију, а затим је уведена у вештачку менопаузу.

- Не знам како сам преживела, а ни како су то издржали они око мене - каже Марина Тадић, која је морала да се подвргне озбиљној гинеколошкој операцији. После ње је уведена у вештачку менопаузу која јој је веома тешко пала.

Фото: Н. Фифић

 

 

Код певачице је откривена ендометриоза, која је наступила доста нагло. Била је, како каже, изненађена овом болешћу.

- Често идем код гинеколога и нисам неко ко се запусти - објаснила је Марина у емисији РТС Ординација и додала:

- Зато је дијагноза дошла неочекивано, тим пре што ми је доктор одмах рекао да је најбоље решење операција - рекла је Марина.

Како је објаснила др Биљана Живаљевић, ендометриоза настаје када после циклуса слузница материце не изађе, у потпуности, из организма кроз менструалну крв већ ћелије прођу до до неких других органа, често јајника. Могуће је, како каже, да ендометриоза продре и до плућа, па чак и неких нерава, али то су ређе ситуације.

Фото: АТА имагес

 

 

Како докторка каже, не зна се тачно узрок ендометриозе, али се она мора држати под контролом. Нарочито може да буде опасна као један од главних узрочника стерилитета. Најчешће се открива случајно, али се дешава и да се пацијенткиње прво јаве због болних менструација које су карактеристичне јер тегобе јачају 4. или 5. дана циклуса.

БОНУС ВИДЕО: