Обраћање је почело минутом ћутања за страдале у данашњем масакру.

Данас је један од најтежих дана у савременој историји земље. Изражавам саучешће породицама убијене деце, деци и породици убијеног радника у школи. Србија је у тузи уједињена, та туга је толика да не памтимо већу, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић, који је обраћање почео минутом ћутања због трагедије која се догодила у школи у Београду.

- Када смо у тузи уједињени, морамо да сагледавамо одговорност и да тражимо решења да нам се овако нешто, ма колико било непредвидиво, никада више не понови - рекао је он.

Фото: Пинк ТВ/принтскрин

 

- Дечак се од овог тренутка налази на посебном месту. Биће смештен у посебном делу клинике за неуропсихијатрију. Његов отац је као власник оружја које је непрописно чувао ухапшен, приведена је и мајка. Због много прича и лажи које се шире друштвеним мрежама дужан сам као председник да говорим о стварним последицама. Овај стравични злочин догодио се у једној од најбољих школа у нашој земљи. Полицијски службеници обавили су свој посао, јутрос пре почетка часова, полицајка је обишла школу, питала има ли шта спорно, урадила свој посао, не рутински него одговорно. Обезбеђење добро, веома добро уклопљено у школу. Човек који је убијен из обезбеђења, чак је и размењивао поруке са дечаком, убицом, волео га. Он је био добри дух школе, бринуо о деци, знао их је све. - рекао је Вучић.

- Дечак је у својој изјави показао да је планирао све. Он је то на чудан начин објаснио.

БОНУС ВИДЕО: