Убијени Драган Влаховић, био је домар у ОШ "Владислав Рибникар" није имао своју децу, али је све ученике пазио као да су његова најрођенија. Страдао је заједно са осам ученика када је их је ватреним оружјем убио тринаестогодишњи ученик ове школе.

Да је био омиљени домар кога су деца и родитељи подједнако волели, сведочи објава ове мајке на Инстаграму која је написала да је Драган увек био ту да помогне малишанима и да им се нађе у тешким тренуцима. Исто је учинио и трагично изгубио живот када је дечак-убица осуо паљбу.

Фото: принтскрин

 

 

Јецаји туге и захвалности на његовој сахрани

На вечни починак испратило га је на стотине људи, младих особа и ученика ове школе, што само показује колико је убијени Драган био вољен и поштован.

Тада је најпотреснији моменат током формирања колоне јесте цртеж на којем је Драган представљен као суперхерој, а који је држао један од ученика.

- Био је један од најмлађих чланова породице Влаховић, увек вредан, насмејан и спреман на шалу. Несебичан и великог срца. Посебно је био везан за децу јер није имао своју. Неки садашњи средњошколци су рекли како их је чика Драган испраћао насмејан од првог до осмог разреда. Показао је једну велику храброст ширећи своје руке мислећи да ће успети да спречи олово које је кренуло на њега и заштитити малишане. Немамо право да прозивамо Господа нашег, дао нам је живот, има право и да га узме, али није требало овако да буде. Све смо очекивали, не и ово. Хвала ти Боже на свему, али ово си требао некако да спречиш. Оволики одазив деце говори о величини Драгана, пуни нам срца. Хвала ти што си нам улепшао детињство и живот, радовали смо се сваком сусрету са тобом. Ујко мој, био си мој трећи родитељ. Нисам могао ни да замислим да ће доћи овај дан, да ћу доћи, а тебе нема у дворишту. Хвала на свему што си ме научио у животу. Знамо ти и ја што смо све прошли. Волимо те сви пуно, срешћемо се опет. Србија је завијена у црно, сви те жалимо. Где год си се појавио сунце је сијало - казао је његов сестрић.

Посебно емотиван тренутак био је када је прочитано писмо девојчице која је ишла у ОШ "Владислав Рибникар".

- Сад више не мораш да носиш неудобна одела и кравате које стежу. То ми је драго. Гледам у твоје слике и присећам се осмеха који ниси скидао са лица. Осећам да си срећан. А и на време си отишао јер ово више није место за добре људе. Рибникар више никад неће бити исто место без тебе. Сад ми само остаје сећање и наша слика коју су волео. Обоје ћу чувати заувек - поручила је девојчица у писму.

Подсетимо, језиви масакри у Србији десили су се дан за даном 3. и 4. маја. Први 3. маја када је ученик ОШ "Владислав Рибникар" ватреним оружјем усмртио 8 школских другара и домара, а други само дан касније када је Урош Блажић (21) из више ватрених оружја насумично убио 8 особа у Младеновцу и широј околини.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".