Протеклих дана градски мејлови затрпани су питањима о томе да ли и на који начин градоначелник нуди новац, што је упалило "црвени аларм" у градској управи, па је о свему обавештена полиција.

- У питању је само Фејсбук налог. Пријавили смо ову злоупотребу полицији, зато што су грађани путем имејла и телефона почели да нам се јављају током јучерашњег дана и говорили да су са тог налога добијали поруке у вези са донацијама - казали су из кабинета градоначелника.

Од грађана је, додају, тражено да дају свој број рачуна и да уплате 1.000 динара, како би им после неког времена на рачун легло 25.000 динара. Полиција покушава да уђе у налог, у поруке, ради свој део посла, како би се видело одакле су направили налог.

Лажни налог градоначелника препознаћете, пре свега, по томе што у адреси профила пише "алимата.коумаре.98", а у заглављу пише "Градоначелник у Градска Вијећница".

Нажалост, људи прихватају захтеве за пријатељство са овог лажног профила.

- Поштовани господине градоначелниче указали сте ми велику част вашим захтевом за пријатељство - гласи један од коментара на страници.

(Курир)