Село Пачарађа већ три месеца одсечено је од света. Набујала река Топлица однела је мост, па свој ток саставила од брда до брда и окружила Пачарађу. Преко брда нема пута до сеоксих кућа.

А у селу тренутно има три становника, двоје старијих и један млађи човек. Њихов комшија Миладин за време поплаве затекао се са друге стране реке. Доноси им намирнице па их дозива да дођу до обале.

- Вода нам је однела мост и сад да дођемо до куће не можемо, као што видите - каже Миладин за "Курир".

Баш у тренутку док је екипа емисије 300 чуда ауторке и водитељке Љиљане Даниловић снимала, у топличке воде дошао је Багер и захватио са дна реке металну конструкцију моста.

- Хватај ово немој да падне у реку - виче комшија Миладин док замахује кесом у којој се налази хлеб како би је добацио преко реке комшији на другој страни.

У протекла три месеца, троје заробљених људи Миладин је на овај начин повремено снабдевао намирницама. Како каже храну успева да пребаци, али не сваки пут па она тако повремено заврши у реци. Са лековима је далеко проблематичније:

- Тамо људи живе стари и болесни. Ја им повремено донесе лекове и хлеб и бацим на њихову страну. Лекове не могу лако да се пребаце преко реке. Они су за моју болесну стрину која не може да изађе из куће нити људи у селу имају начин да изађу на главни пут не би ли дошли до Куршумлије.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: