Она је истакла да јој је то и те како тешко, јер је навикла да буде у покрету и ради.

- Све имам, само снаге немам. Тешко се крећем, не излазим нигде. Не прихватам нове улоге и ништа се не догађа, али нисам сама, долазе пријатељи који доносе све што ми је потребно - открила је она за "Глорију".

Иако је целог живота била предана глуми, Мира никада није запоставила породицу, те истиче да је веома привржена сину.

Фото: В. Данилов

 

- Породица је породица, уопште није важно колико има чланова. Она је извор из кога црпимо поимања о животу, моралу, људима, централа од које добијамо радост, снагу и енергију. Брана и ја се одлично слажемо. Добар је син, разуме мој посао, путовања, одсуства због снимања, а ја његову љубав према лову - рекла је Мира и додала:

- Сад често кажем: "Ма, само здравље да нас служи", што раније никад нисам причала, а да уз здравље успемо да одржимо и здрав разум, свима нам је ових дана веома важно.

Драмска уметника већ три месеца мирује у свом дому, а одмор и лечење је прекинула само једном, да би у Јагодини отворила 49. позоришни фестивал Дани комедије.

Фото: В.Данилов

 

- Казала сам себи да ово не могу да пропустим, из много разлога. Волим Јагодину, они овде нису три године имали фестивал. Зато сам одлучила да на њихову свечаност идем, па шта буде да буде. Нека се срушим на сцени, али тај ужитак, сусрет са публиком, пружићу и себи и њима. И волим што сам овде, што се дружим са глумцима, са гледаоцима. Комедија се вратила својој кући, на свој фестивал. То је велика ствар. Глумци се јако тешко одлучују да играју комедију. Она је много више од саме игре, за њу је потребно добро промишљање. Тако нам је потребно радости, памети, комедије која нам доноси важну поруку. Фестивали нису забава, нису журка, они су наша сучељавања која су тако нужна у овим временима - истакла је глумица за Блиц.

Током отварања фестивала у Културном центру Јагодине Музеј позоришне уметности Војводине приредио је у њену част изложбу "Сва лица Мире Бањац".

БОНУС ВИДЕО: