Наставница и девојчица, рањене у пуцњави у ОШ "Владислав Рибникар", које су биле на лечењу у УКЦС су стабилно, а дечак из исте те групе, а који је пребачен на Институт за мајку и дете је свестан, комуникативан и покреће леву руку, а пацијент који је био у КБЦ "Драгиша Мишовић" из пуцњаве у околини Младеновца је у тешком стању, рекла је данас министарка здравља Даница Грујичић.

Она је казала да је тај момак који је из Младеновца превезен у КБЦ Драгиша Мишовић тренутно на интензивној нези, он је у најтежем стању, а да су сви остали стабилно.

Дечак рањен у пуцњави у школи је пребачен на Институт за мајку и дете да се одвикава од респиратора, он је свестан, комуникативан покреће леву руку, али постоје оштећена и још је рано говорити о било чему, јер је прошло само две недеље. Он мора да има потпору респиратора, а пошто је дете, превезен је у Институт за мајку и дете.

Када је реч о осталима из трагедије у околини Младеновца, један је на интезивној нези, то је момак из "Мишовића" и он је у најтежем стању. Остали су стабилни, тренутно је један момак отишао на снимање и иде на хирургију, а на интензивној остаје само тај један и он показује побољшање, мада је рано давати прогнозе, изјавила је министарка.

Поручила је да је потребно бар још два-три месеца како би се сагледале последице, а да је пред свим пацијентима дуготрајан опоравак.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".