Певачица и глумица без устручавања прича о свом менталном здрављу и сматра да би о менталним проблемима требало што више говорити у јавности

Деми Ловато је позната по томе што је јавно говорила о проблемима менталног здравља са којима се суочавала.

Певачица и глумица је много пута отворено говорила о депресији и поремећајима у исхрани, а није се либила ни да прича о биполарном поремећају који јој је дијагностикован.

Ловато је први пут открила да јој је дијагностикован биполарни поремећај у интервјуу за “Пеопле” 2011. године. Сада је поново причала на ту тему и открила да је осетила олакшање када је добила дијагнозу. Ловато се нада да ће њена искрена запажања помоћи другима.

- Толико ми је лакнуло што сам коначно добила дијагнозу - констатовала је Ловато.

Она је претходно у свом документарцу “Плес са ђаволом” 2021. рекла да јој је у почетку постављена погрешна дијагноза:

- Провела сам толико година борећи се и нисам знала зашто сам се на одређени начин носила са депресијом, кад сам наизглед имала свет испред себе само саздан од могућности. Сећам се, кад сам имала 15 година кренула сам аутобусом на турнеју и гледала фанове како ме прате, покушавајући да ме натерају да им махнем. Све што сам могла да урадим било је да седим и плачем. Сећам се да сам била у задњем делу свог аутобуса за турнеју, гледала своје фанове, плакала и питала се: “Зашто сам тако несрећна?”.

Ловато је рекла да је један од разлога зашто је јавно поделила своју дијагнозу тај што је желела да оно што је научила пренесе другима који се боре са сличним стварима кроз које је она прошла.

- Одлучила сам да будем отворена и искрена у погледу онога што сам коначно научила о себи и да тиме помогнем и другима - истакла је Ловато, а преноси "Пеопле".

Бивша Дизнијева звезда први пут је открила да има биполарни поремећај 2011. године. Управо за магазин “Пеопле” испричала је да је у то време, током тромесечног боравка у центру за лечење, где је била подвргнута терапији због поремећаја у исхрани, открила зашто је имала проблема да контролише своје емоције и поступке.

- Нисам знала да имам биполарни поремећај док нисам отишла на лечење. Гледајући уназад, има смисла: било је тренутака када сам била манична, писала сам седам песама за ноћ и остајала будна до 5.30 ујутро - испричала је Деми.

Фото:Профимедиа

 

Она истиче да би о менталним проблемима требало много више да се говори у јавности. Управо из тог разлога је и сама иступила, поделивши са јавношћу коју дијагнозу има.

Ловато инсистира на томе да људи никада не би требало да изједначавају своју личност са болешћу.

- Истина је да имам биполарни поремећај, али не волим кад људи то користе као етикету. Болест је нешто што имам, али не и оно ко сам - закључује Ловато.