Брандо је и данас за многе један од највећих, ако не и највећи, глумац свих времена. Ипак, његов живот није био нимало једноставан, а његова породица прошла је кроз неколико огромних трагедија.

Још као тинејџер Брандо је био несташан, те су због њега родитељи имали пуно проблема. Избачен је из школе јер је у ходнику возио мотор, након тога је провалио у цркву и из звоника извукао део звона тежак 55 килограма, те га закопао у близини.

Да би ствар била још боља, организовао је потрагу за кривцем како нико не би посумњао да је то био он. Из Минесоте се касније преселио у Њујорк, где је радио као помоћник на одржавању лифтова, конобар и кувар.

Фото: Профимедиа

 

Током завидне каријере водио је и турбулентан љубавни живот. Наводно је дуго љубовао с Мерилин Монро, а имао је и хомосексуална искуства, чега се није стидео. Био је у љубавној вези с певачем Бобом Диланом, а имао је и љубавника Волеја Кокса. Жене је ипак више волео.

Међутим, невоље породице Брандо започеле су када се Марлон први пут оженио, лепом Аном Кашфи.

Она је од Марлона крила свој прави идентитет. Знала је да Брандо воли егзотичне жене па се обукла као индијанска лепотица, иако је заправо била из Вејлса из једне католичке породице.

Фото: Профимедиа

 

Венчали су се 1957. године, па добили сина Кристијана 1959. и исте се године развели, а Ана је након Кристијановог рођења постала зависна од алкохола и дроге.

Друга супруга била му је Мовита Кастанеда, седам година старија мексичка глумица. Након ње на ред је дошла колегиница Тарита Терипа.

Он је тад већ имао 38, а она 20 година и касније је за њу рекао да, кад ју је упознао, била је наивна и припроста. Родила му је четворо деце, али их никад није довео у Америку, јер је тврдио да су превише неискварени и пуни вере у људе, и да би у Америци пропали.

Фото: Профимедиа

 

Њихова ћерка Чајен Брандо је постала модел, али је патила због одсуства оца из њеног живота.

Тада је у дневном боравку Марлонове куће на Беверли Хилсу Кристијан убио Дага Дролета, љубавника своје полусестре Чејен. Ухапшен је и осуђен на затворску казну. Од десетогодишње казне која му је пресуђена за убиство с предумишљајем, у затвору је провео око пет година.

Кристијан је на суђењу рекао да је крив и да се сукобио са Дагом када му је Чејен рекла да ју је овај претукао, као и да је пиштољ опалио несрећним случајем а да није имао намеру да га убије.

Фото: Јутјуб принтскрин/V Corleone

 

Годину дана пре него је пуштен на слободу, Чејен је извршила самоубиство због депресије из које се није извукла након Дролетове смрти. Имала је само 25 година када се обесила.

У пензију је отишао 1980. године али је повремено глумио у још неколико филмова. Тако му је последња улога била у филму “Ко је коме сместио” из 2001. године, у коме је играо са својим великим пријатељем Робертом Де Ниром.

Брандо је умро у дубокој старости 1. јула 2004. Имао је 80 година. Боловао је од дијабетеса, а непосредно пред смрт му је дијагностикован и канцер. Кремиран је, а његов пепео је расут на два места - на Тахитију и у Долини смрти.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: