Она је у полицију дошла да да изјаву и то у пратњи свог адвоката.

Подсетимо, Тужилаштво је покренуло истрагу због сумње на занемаривање и злостављање.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је по службеној дужности формирало предмет у вези са догађајем у ОШ "Владислав Рибникар" од 03.05.2023. године, када је дечак (13) убио девет лица и ранио још четворо, од којих је једно преминуло, а како би се утврдило да ли се у радњама мајке дечака (13) стичу елементи кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица.

- Тужилаштво је Полицијској управи за град Београд упутило захтев за прикупљање потребних обавештења којим је наложено да се саслуша осумњичена мајка, да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ "Владислав Рибникар", као и да се предузму све друге мере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања - наводи се у саопштењу тужилаштва.

Фото: Д. Миловановић

 

Такође, Градском центру за социјални рад, како се додаје, наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице дечака (13) и о томе достави извештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица одраније налазила у евиденцији тог органа.

- Након што тужилаштву буду достављени извештаји Полицијске управе за Град Београд и Градског центра за социјални рад, јавност ће без одлагања бити обавештена о даљем току поступка и донетим одлукама - наводи се из Првог основног јавног тужилаштва.

БОНУС ВИДЕО:

АКЦИЈА МУП-А: Хапшење шесторице осумњичених због организације проституције

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".